Scharminkel

Een huisdier voor Wannes en Germaine

Om onze reuzen Wannes Van Klein Antwerpen en zijn echtgenote Germaine Van Ganzeveer een extra dimensie te geven werd geopteerd voor een hond.
Dit grote huisdier staat op wielen en kan zo achter Wannes of Germaine aanrollen als hij met een riem aan hen bevestigd is.
Scharminkel loopt dan met hen mee zoals het een echte stadshond betaamt.

De naam “Scharminkel” is gekozen door de ontwerper/maker, onze voorzitter Christiaan Ketele omdat hij een straathond en een grappige knuffelhond is.
Scharminkel betekent een lang, mager mens of dier. In het Antwerpse wordt dat woord ook gebruikt voor een verlopen en zielig mens of dier, het heeft tegelijk een meelijdende en vriendelijke betekenis.

Wannes Van Klein Antwerpen en Germaine Van Ganzeveer hebben nu dus hun hond.

Tijdens ons 7e Wijkfeest van 5 oktober 2008 werd Scharminkel officieel voorgesteld en kreeg ineens ook een peter: de heer Mickel Bracke (Hij maakte de buste van Wannes Van de Velde die aan de gevel van Elcker-Ik te bewonderen valt).

Doordat het hemelwater op 5 oktober in bakken bleef vallen is de feestelijke intocht van het drietal niet doorgegaan maar een korte stoet met de hond kon nog net en we zagen dat alle aanwezigen hem gewoon fantastisch vonden.
Het is ook een echte reuzenhond, je kan je indenken dat hij een levend dier is. Je vergeet dat de pels uit geverfde tapijtjes, de ogen pingpongballetjes zijn en het lijf uit betonijzer en kippengaas bestaat.
Het speciale aan Scharminkel is dat hij de grootte en de stevigheid van een pony heeft waardoor kinderen gewoon op hem kunnen zitten. Hij draagt daarvoor zelfs een klein zadel. Ook tussen zijn poten, op de surfplank met wielen, is er plaats voor een klein kind.
We zagen al dat er veel vraag naar zulk een ritje is.
Om onze naam “Klein Antwerpen” te vermelden is voor de kinderen ook een felgroen vestje gemaakt waarop ons logo te zien is.

Wij hopen dat iedereen, wijkbewoners en zij die Scharminkel tijdens reuzenstoeten zullen kunnen zien, veel plezier zullen hebben met onze hond.

Wij zijn er in ieder geval heel fier en reuzenblij mee.

Marleen Gijsel

Meer foto’s van Scharminkel vindt u op onze fotopagina.


Print pagePDF pageEmail page

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs even dat u geen robot bent aub * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.