Loading images...

De Sokkel #4 André Romão

DE SOKKEL #4: ANDRÉ ROMÃO
Notes on the history of violence

7 oktober 2012 – 12 april 2013

De wijkvereniging Klein Antwerpen en het Middelheimmuseum slaan twee maal per jaar de handen in elkaar om in het Antwerpse stadspark een culturele invulling te geven aan een leegstaande sokkel. Voor deze vierde editie werd er samengewerkt met AIR Antwerpen, die residenties aanbieden aan internationale kunstenaars.

André Romão (°1984, Lissabon) werd geselecteerd uit een internationale open call, opgestart door AIR Antwerpen in samenwerking met het Middelheimmuseum.
Tijdens een residentie van vier maanden in AIR Antwerpen werkt André Romão aan een sculptuur voor De Sokkel.
In zijn multimediale installaties stelt André Romão kritische vragen bij de vorm en functie van de (hedendaagse) beeldhouwkunst. Zijn werk onderzoekt de overlappingen, afwezigheden en barsten in zingeving bij historische, literaire en artistieke periodes. Op die manier boort hij een breed betekenisveld aan, een uitgestrekt gebied tussen ethiek en esthetiek, politiek en poëzie, geschiedschrijving en mysticisme. Romão is in het bijzonder geïntrigeerd door het (inter)menselijke, en de idee van continuïteit in geschiedenis en cultuur.

OPENING
Het beeld werd ingehuldigd op zondag 7 oktober 2012 als onderdeel van de grote wijkfeesten in het Stadspark, jaarlijks georganiseerd door Klein Antwerpen.

LOCATIE
Aan de zijde van Quinten Matsyslei, ter hoogte van de speeltuin en de skatepiste.

MEER INFO
Hier vindt u de folder over De Sokkel #4.
Toon De Sokkel op kaart.

 


Print pagePDF pageEmail page