Loading images...

2019-04-07 Bob, Frank en Zussen

Gepost op 09/03/2019 in Actueel, Agenda

Zondag 7 april om 14u00 in De Reus:

Bob, Frank en Zussen

Inkom gratis.

De muziekgroep BOB, FRANK EN ZUSSEN draait al decennia mee in de Vlaamse folkwereld.
Muzikaal zijn ze steeds inventief gebleven en onlangs verscheen hun 9de CD ‘I’ vo’ bene’.

In 1977 verscheen de eerste LP Bob, Frank en Zussen met eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance.
In de loop der jaren veranderde de bezetting omwille van familiale of persoonlijke redenen. Maar muzikaal bleef de groep steeds trouw aan zijn uitgangspunt: zij brengen oude muziek tot leven op een speelse en eigenwijze manier. Zij nemen de kern van de oude muzieknotatie en kleden hem in met een hedendaagse klankkleur op eigentijdse instrumenten om tot een eigen boeiende muziekinterpretatie te komen. Zo maken zij oude muziek toegankelijk voor een modern publiek. En ze inspireert hen ook tot het schrijven van eigen composities die ons terugbrengen bij de folk. Dit bewijst de tijdloosheid en de universaliteit van de muziektaal.
Een uitgebreid akoestisch instrumentarium zorgt voor veel afwisseling : gitaren, mandoline, mandocello, mandola, viool, blokfluiten, dwarsfluit, harmonium, allerlei percussie …
Op de laatste CD hoor je o.a. muziek van John Dowland en Jacques Arcadelt.
J.S. Bach leert ons dat volksmuziek en klassieke muziek veel raakpunten hebben. Daarnaast wordt ook geput uit het Frans, Engels en Zweeds traditionele repertoire en zijn er ook drie eigen composities die een symbiose vormen van folk en oude muziek.

Momenteel bestaat de groep, naast de stichtende leden Frank en zus Gina, uit Philippe Lardinois, Randi Broager-Grón, Gerd Van Loock en Ilse De Roeck.

Frank Claessens: zang, gitaar, mandoline, mandola, mandocello, dwarsfluit, blokfluit
Gina Claessens: zang, blokfluit, viool
Philippe Lardinois: zang, gitaar, klokkenspel, harmonium, slagwerk
Randi Broager-Grón: zang, slagwerk
Gerd Van Loock: mandoline
Ilse De Roeck: zang, blokfluit


Print pagePDF pageEmail page

Reageer

Bewijs even dat u geen robot bent aub * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.